Cykeldæk og cykelslange

Cykeldæk og cykelslange

Står du og mangler et nyt dæk til din elcykel? Så har EBIKECENTER et stort udvalg af dæk i den bedste kvalitet, i de mest gængse størrelser og i flere forskellige prisklasser. I vores sortiment har vi dæk til stort set alle typer af elcykler.

Faldende orden
Vis som Gitter Liste

5 varer

pr. side
 1. Schwalbe Energizer Plus dæk HS427
  Fra 280,00  kr. Fra 250,00  kr.
 2. Schwalbe Marathon dæk HS420
  Fra 280,00  kr. Fra 250,00  kr.
 3. Schwalbe Durano Plus dæk HS464
  Fra 300,00  kr. Fra 250,00  kr.
 4. Schwalbe Energizer Plus Tour dæk HS441
  Fra 300,00  kr. Fra 260,00  kr.
 5. Schwalbe Big Apple Plus dæk HS430
  Fra 280,00  kr.  
Faldende orden
Vis som Gitter Liste

5 varer

pr. side

Hos EBIKECENTER forhandler vi et stort og bredt udvalg af dæk til din elcykel. I vores sortiment har vi dæk til stort set alle elcykler. Og vi har dæk i stort set alle størrelser og i flere forskellige typer slidbanemønstre og gummityper. Om du skal bruge et dæk til din elektriske mountainbike eller til din elektriske citybike, så kan du finde det i vores store sortiment. Det samme gælder for dæk til din elcykel og til din elektriske mountainbike i alle størrelser fra small og medium til large og extra large. Så uanset om du kan lide at køre i ujævnt terræn og mudder, eller om du hellere holder dig til asfalten i byen, så kan du finde det rigtige dæk til din elcykel hos EBIKECENTER. 

Hos EBIKECENTER går vi meget op i kun at have cykeldæk af den bedste kvalitet i vores sortiment. Et cykeldæk i en god kvalitet skal være lavet af frisk gummi i høj kvalitet. Og så skal det opbevares køligt og ikke modtage direkte sollys. Dermed forbliver dækkene friske og smidige i længere tid, inden du skal bruge dem.

I vores sortiment hos EBIKECENTER finder du et stort udvalg af punkterbeskyttede dæk fra Schwalbe til din elcykel. Med punkterbeskyttede dæk vil du være bedre beskyttet imod punkteringer, hvilket i længden vil betyde, at du vil kunne spare penge, da du ikke længere skal tænke på at få lappet din elcykel.

Lovkrav til dæk til elcykler

Vær opmærksom på, at der eksisterer nogle ufravigelige lovkrav, når det kommer til de dæk, du skal bruge med visse typer af elcykler. På almindelige elcykler – også kaldet pedelecs – der leverer en motorassistance på op til 25 km/t, eksisterer der ingen lovkrav omkring brugen af specielle dæk. Derudover er det værd at bemærke, at disse elcykler kører med højere belastninger af dækkene og med højere gennemsnitshastigheder end traditionelle cykler. Og af disse årsager anbefaler vi hos EBIKECENTER, at du benytter særligt designede dæk til elcykler, der er certificerede som værende Ebike Ready. Har du en almindelig elcykel, så sørg for, at du vælger dæk, som er Ebike Ready, og som er egnet til brug ved hastigheder på minimum 25 km/t. 

Har du i stedet en hurtigere elcykel – eller Speed Pedelec – så skal du pr. lovkrav bruge særligt udviklede dæk med en ECE-R75 godkendelse. Disse er lovpligtige i hele Europa. Disse særlige dæk til hurtigere elcykler vil være markeret med certifikaterne Ebike Ready 50 eller Speed Pedelec.

Inden du køber nye dæk til din elcykel

Det er vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser omkring brug og behov, inden du køber nye dæk til din elcykel. Ved at vælge det helt rigtige dæk kan du nemlig kraftigt forbedre din cykeloplevelse. Når du skal udvælge dig et eller flere nye dæk til din elcykel, så er det en fordel at overveje, hvor du oftest kommer til at bruge din elcykel. På hvilket underlag kører du som regel? Asfalt, grusveje eller måske i et mere kuperet terræn?

Underlaget kan nemlig have stor indflydelse på, hvordan du oplever din cykeltur. Alt efter terrænet kan du vælge hjul med forskellige slidbanemønstre og knopper. Jo større og grovere slidbanemønsteret og knopperne er, desto mere greb har din elcykel. Men et grovere slidbanemønster og større knopper er samtidig også lig med en forøget friktion og rullemodstand. Hvis du, som de fleste andre indehavere af elcykler, hovedsageligt kører på asfalt, så er det ikke overraskende en fordel for dig at investere i cykeldæk til din elcykel, der besidder et mindre groft mønster og færre til ingen knopper.

Ved at bruge dæk med et sådan design sikrer du nemlig, at du opnår den mindst mulige friktion – og derigennem minimeret rullemodstand – mellem dækkene på din elcykel og overfladen, som du kører på, hvilket giver en hurtigere acceleration og en mere ubesværet og energisparende cykeltur.

Sådan er cykeldæk opbygget

Når en producent af cykeldæk skal designe og lave et cykeldæk, så bliver dette arbejde gjort med henblik på, at dækket skal bruges på en bestemt type cykel. Det er nemlig bestemt ikke uden betydning, om dækket skal bruges til en racercykel, en mountainbike, en citybike eller til en elcykel. Disse cykler kan have forskellige lovkrav – her tænker vi primært på elcyklerne – og skal bruges til forskellige formål og på forskellige underlag. Derfor har det en stor betydning, at det dæk, du vælger til din cykel, er det rigtige dæk til netop din type cykel.

Et normalt cykeldæk er opbygget i flere forskellige lag. Alle disse lag er designet til at sikre dig en rigtig god kombination af komfort, hastighed og den bedst mulige sikring imod punktering. Naturligvis er visse dæk særligt godt beskyttede imod punkteringer, men disse er også designede med netop dette formål som den altoverskyggende prioritet. Dog er det ikke unormalt at se selv mere almindelige dæk have en ekstra tyk gummimembran værende en del af deres design, som skal fungere som en yderligere beskyttelse imod skarpe genstande og punkteringer.

Hvis vi starter med at se på et cykeldæk indefra, så begynder vi ved indersiden. Det er her, at cykelslangen er beregnet til at sidde – der findes også typer af cykeldæk, som bruges uden slanger. Yderligere består dækket af noget, der kaldes en karkasse. Dette er en form for skabelon, der skal holde på dækkets form, og det er med til at sikre dækkets stabilitet. Slidbanen er den yderste del af dækket, og det er også denne del, der er i direkte kontakt med det underlag, som du kører på. Slidbanen har som regel et mønster eller er udstyret med knopper, der giver dækket og din cykel et bedre vejgreb. Der findes dog også dæk med en helt flad slidbane – altså uden et slidbanemønster. Men disse ses oftest i forbindelse med racercykler til landevejskørsel.

Dæktyper: Kanttrådsdæk, foldedæk og andre dæktyper

Der findes flere forskellige typer af dæk på markedet og i vores sortiment. Og disse har alle hver deres særlige egenskaber. De to mest kendte og almindelige typer dæk er kanttrådsdæk og foldedæk. Et kanttrådsdæk er det type dæk, der som oftest ses på almindelige cykler til hverdagsbrug. Disse dæk har ikke overraskende fået deres navn på grund af den stålwire, som er placeret i den inderste kant af dækket og tæt på hjulets fælg på din cykel. 

Den andet meget udbredte type dæk er foldekantsdækket. I dette type dæk er kanten ikke lavet med en stålwire, men i stedet gør dækket brug af syntetiske fibre, der som regel er lavet af kevlar. Dermed opnår dækket en bedre fleksibilitet sammenlignet med kanttrådsdækket, mens kanten af dækket forbliver meget stærk og holdbar. Denne øgede fleksibilitet gør det desuden nemmere at tage dækket af og sætte det på igen. Begge typer dæk findes naturligvis med mange forskellige slags slidbanemønstre og med eller uden knopper.

Med denne viden i baghånden er du godt rustet til at finde det helt rigtige dæk til din elcykel i vores sortiment. Skulle du dog være i tvivl, om et produkt er det rigtige, så kan du altid finde mere info om det på dets produktside.