Cykelholder

Cykelholder

Cykelholdere - skal cyklen med på ferie?

Ebikecenter har fundet nogle af de bedste bud på foldbare cykelholdere fra flere populære og anerkendte mærker som Atera, Buzzrack, Elite, Uebler, Thule og Westfalia - alle velegnet til elcykler, så du nemmere kan overskue, hvad der er værd at købe.

Har vi andre holdere? Ja - vi har også mulighed for at tilbyde de traditionelle ikke-foldbare cykelholdere - også dem til 3 og 4 cykler. Reservedele og ekstraudstyr er heller ikke noget problem.

Kort sagt - mangler vi noget - så kontakt os, så skal vi gøre, hvad vi kan for at hjælpe dig. Flere af modellerne i vores sortiment har en smart vippefunktion, der gør det nemt for dig at komme til bag i bilens bagagerum, selvom du har en eller flere cykler monteret bag på din bil. Derudover har de fleste nye cykelholdere mulighed for individuel tilpasning, så du kan bruge dem med flere forskellige typer cykler - både små og tunge cykler.

Faldende orden
Vis som Gitter Liste

12 varer

pr. side
 1. Fahrer Handelbar cover / transport beskyttelse
  Fra 180,00  kr.  
 2. Fahrer Centermotor Cover
  275,00  kr.  
 3. Uebler opbevaringstaske
  420,00  kr.  
 4. Uebler X21 S cykelholder
  5.500,00  kr.  
 5. Uebler X31 S cykelholder
  5.800,00  kr.  
 6. Uebler I21 cykelholder (60grader)
  6.000,00  kr.  
 7. Uebler I21 cykelholder (90grader)
  6.500,00  kr.  
 8. Uebler I31 cykelholder
  7.000,00  kr.  
Faldende orden
Vis som Gitter Liste

12 varer

pr. side

Værd at vide om cykelholdere


Hos Ebikecenter finder du et stort udvalg af cykelholdere, der lader dig montere en eller flere cykler bag på din bil. Skal du have en cykelholder til brug bag på din bil, så kan dette både være en cykelholder, der placeres på bilens anhængertræk eller en cykelholder, der ikke behøver anhængertræk.

Cykelholder til din bils anhængertræk


Har du et anhængertræk på din bil, så er der flere gode typer af cykelholdere, som du kan vælge imellem. En lille og samtidig billig cykelholder er den klassiske saksemodel, der kan monteres på bilens anhængertræk, men du kan også gemme den væk og opbevare den i din bils bagagerum, når du ikke skal bruge den. Den er rigtig fin at have med i bilen, hvis du til tider skal have en cykel med hjem eller med dig et sted hen, hvor det ikke er nødvendigt at have cyklen med den anden vej.

Derudover findes der flere større udgaver af cykelholdere, som skal monteres på din bils anhængertræk. Disse er som regel mere stabile at køre med og derfor mere sikre. Dette er helt optimalt, hvis du kører meget eller kører langt, og du skal have en eller flere cykler med.

Det kunne eksempelvis være, hvis du skal på køreferie og gerne vil have cyklen med. Her anbefaler vi, at du overvejer en cykelholder med vippefunktion, der nemt lader dig komme til bilens bagagerum uden, at du skal tage cyklerne eller cykelholderen af.

Vær dog altid opmærksom på, hvad dit – og din families – behov er, inden du investerer i en cykelholder. Måske er det en fordel at overveje en cykelholder, der har plads til mere end én cykel, også selvom du til dagligt kun skal transportere en enkelt cykel. Det kan jo nemt ske, at der opstår en situation, hvor det ville være praktisk at kunne have plads til flere cykler, hvis du eksempelvis skal på ferie. 

Desuden er det værd at overveje, om cykelholderen skal have plads til, at der kan monteres en barnevogn på den, så denne nemt kan tages med rundt omkring.

 

Cykelholder til din bil, der ikke skal monteres på et anhængertræk


Det er dog ikke alle biler, der har anhængertræk. Hvis du har en bil uden anhængertræk, så har det i mange år ikke været muligt at bruge en cykelholder, der skulle monteres bag på bilen, da disse blev monteret på anhængertrækket. 

Efter noget tid begyndte der så småt at komme modeller på markedet, der tillod montering bag på din bil uden brug af anhængertræk, men disse var i mange tilfælde ikke særligt gode eller særligt nemme at bruge. Det betød, at det i mange år kun var muligt at montere en cykelholder på taget, hvis du ikke havde anhængertræk på bilen. Det har heldigvis ændret sig nu.

Der findes i dag rigtig mange løsninger til cykelholdere, der kan monteres bag på din bil, uden at det kræver et anhængertræk. Dette gøres gerne via bagklappen, og det er lige så sikkert og stabilt at bruge, som hvis cykelholderen var monteret på anhængertrækket. Dog kan det være svært at komme til i bilens bagagerummet på denne måde.

Som før nævnt så er det også muligt at placere en cykelholder på taget af din bil, og dette er lige så sikkert og stabilt som at placere en cykelholder bag på din bil. Med sådan en cykelholder er det nemt at placere cyklerne og tage dem ned igen, og så fylder cykelholderen til taget ikke særlig meget, når den ikke er i brug. 

Vær dog opmærksom på, at en tagmonteret cykelholder af denne type kræver en vis frihøjde over din bil, for at cyklerne nemt kan placeres og tages af igen. Og så kan det være svært at få plads til at parkere i en parkeringskælder og lignende steder.

 

Cykelholdere fremstillet til elcykler


Når du skal køre med elcykler, så er det vigtigt, at du sikrer dig, at cykelholderen også er godkendt til transport af elcykler. Her er det vægten, der spiller den afgørende rolle, idet elcykler vejer mere end traditionelle cykler. Det betyder, at ofte vil en cykelholder til tre cykler kun kunne klare to elcykler - hvor du også overholder vægtbegrænsningen og samtidig kører sikkert. Med andre ord kan du ikke regne med, at du må fragte to elcykler, hvis du har en cykelholder med kapacitet til to almindelige cykler.

Vægten er ét perspektiv, og kapaciteten er et andet. Her skal du være opmærksom, hvis du skal købe en cykelholder til at fragte din elcykel frem og tilbage. Elcykler fylder nemlig oftest en del mere almindelige cykler, og derfor er det typisk også nødvendigt, at du har lidt mere plads på din cykelholder.

En hovedregel er, at hvis du skal have to elcykler med, så bør du vælge en cykelholder til tre cykler. Hvis du skal transportere tre cykler, så vælger du en cykelholder til fire og så videre. Det giver dig lidt mere plads, og så vil elcyklerne stå mere stabilt og undgå at ridse hinanden - både under transporten og når cyklen monteres på cykelholderen.

Hvis du vælger en cykelholder, der specielt er fremstillet til elcykler, så kan du naturligvis se bort fra denne problematik. Ved disse cykelholdere er der nemlig taget hensyn til ovenstående udfordringer.

Vedligeholdelse af cykelholdere


En cykelholder kræver som udgangspunkt ikke meget vedligeholdelse, men det kan dog være en god idé at holde din cykelholder fri for skidt og snavs. Det kan potentielt ridse dine cykler, når de er spændt fast i cykelholderen. På samme måde er rengøringen af cykelholderen også ligetil, og det kan gøres ved hjælp af autoshampoo og en blød børste, hvorefter du skyller af med rent vand.

Gode råd til sikker kørsel med din cykelholder


Det er først og fremmest altid fornuftigt at tjekke, at din cykelholder sidder godt fast på bilen, og at cyklerne ligeledes står stabilt på holderen inden køreturen. For at være på den sikre side kan du kontrollere, at cykelholderen stadigvæk sidder solidt på sin plads efter lidt tid på farten. Cyklerne kan nemlig rykke sig under køreturen.

Hvis du vil mindske vindmodstanden, skal du ikke dække cyklerne til med en presenning, og du bør også fjerne alt bagage på cyklerne. Sørg gerne for, at den tungeste cykel bliver monteret tættest på bilen. Men generelt bør alle cykler monteres så tæt ind på bilen som muligt.

Når du har en cykelholder bagpå bilen, så er det naturligvis også vigtigt, at du overholder den maksimale hastighedsgrænse. Din hastighed bør aldrig overstige 130 km/t. Din bil har typisk et maksimalt kugletryk på 50-75 kg for både cykelholderen og cyklerne, så undgå derfor at overbelaste cykelholderen.

Du skal generelt huske på, at du med en cykelholder og cykler bag på bilen pludselig får ekstra vægt på. Det er med til at ændre din bils køreegenskaber, og du kan garanteret også mærke, at bilens bremselængde bliver forøget. Et godt råd er dermed at køre langsommere, end du normalt ville uden en cykelholder.

 

Vær opmærksom på følgende lovkrav


Der er visse lovkrav, som du skal være opmærksom på i forbindelse med brugen af en cykelholder – især til montering bag på din bil.

Cykelholderen og de monterede cykler må ikke dække for udsynet til din nummerplade eller for reflekser og lygter. Da dette ikke kan undgås, kommer en moderne cykelholder med en lygtebom, der har alle lovpligtige lygter og reflekser, og hvorpå du sikkert kan montere en ekstra nummerplade.

Pas på cyklen på din cykelholder

Hos Ebikecenter anbefaler vi dig på det kraftigste at købe en cykelholder med integreret lås til at låse din cykel og din cykelholder fast med. Det er nemlig desværre ikke ualmindeligt at få stjålet cykler fra en cykelholder eller at få stjålet hele cykelholderen. Se også vores udvalg af cykellåse og sikring.