Cykelanhængere

Cykelanhængere

13 resultater

For den mindre børnefamilie er cykeltraileren eller cykelanhængeren rigtig smart, til når man skal hurtigt omkring, til vuggestuen, i børnehaven eller på en hyggelig tur i weekenden.

Faldende orden
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 13

Side
pr. side
Faldende orden
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 13

Side
pr. side

Hos EBIKECENTER finder du et stort udvalg af cykelanhængere og cykeltrailere, der er designet til tørt og sikkert at transportere dine børn hurtigt omkring. De kan sidde hyggeligt og behageligt, mens de er beskyttet mod vind og vejr, og lege eller måske bare tage en lur. Og selvfølgelig kan vi også tilbyde flere fine cykelanhængere og cykeltrailere, som kan bruges til at transportere ting omkring såsom dine indkøb fra supermarkedet.

Mange af vores cykelanhængere eller cykeltrailere, der er designet til sikkert og behageligt at transportere dine børn omkring, kan også afmonteres fra din cykel, så du kan bruge dem som almindelige klapvogne eller som en løbevogn, når du ikke har brug for at benytte din cykel.

Hvad er en cykelanhænger og en cykeltrailer

Overordnet set er en cykelanhænger og en cykeltrailer egentlig blot to ord for den samme ting. Begge ord dækker over de forskellige former for anhængere, som du kan sætte bag på din cykel. De forskellige cykelanhængere kan dog være designet til forskellige formål – f.eks. til sikkert og behageligt at transportere dine børn omkring eller til at transportere kasser, varer osv.

Uanset hvad så er cykeltraileren eller cykelanhængeren altid tiltænkt transport – ligesom den traditionelle anhænger til en bil er det. Det er en billig og sund måde at transportere børnene til børnehave på. Og især i de større byer kan de med fordel bruges, da det kan være svært at komme frem med en bil. Og så er det jo også dejligt sundt at træde i pedalerne og bruge cyklen til at komme omkring.

Men det er ikke kun for dig, at det er godt at bruge en cykeltrailer eller cykelanhænger. Naturligvis betyder brugen af din cykel, at bilen bliver stående derhjemme, hvilket er gavnligt for miljøet, da du således undlader at bidrage til CO2-udledningen. 

Hvilken cykeltrailer eller cykelanhænger skal man vælge?

Når man står og skal til at investere i en cykeltrailer eller cykelanhænger, så anbefaler vi, at man kigger på nettet, da man her ofte kan finde et godt tilbud. Vi synes da i hvert fald, at vi ofte kan fremvise nogle rigtig gode priser. Men grunden til, at det er en god ide at kigge sig omkring, før man investerer i en cykelanhænger eller en cykeltrailer, er, at det er vigtigt, at man er afklaret med, hvad man skal bruge en cykeltrailer til. Hvilke behov har man, som cykelanhængeren skal afhjælpe? Hvilket prisleje er man interesseret i? Og er sikkerhed måske ekstra vigtigt? Og det er det jo, hvis man vil bruge den til at transportere sine børn.

Cykeltraileren til børnetransport

Vi danskere cykler konstant afsted, og der går ikke mange år, før vores små selv begynder at bruge den tohjulede til at komme omkring. Men inden de er gamle nok til at kunne styre dette, så cykler de allerede omkring med mor og far. Om dette så er ved hjælp af en cykelstol eller en cykeltrailer, varierer. Danskerne har altid cyklet meget, og i disse miljøbevidste tider er det den perfekte måde at komme omkring. Også hvis man vil på tur med hele familien. For cykeltraileren til børn, eller børnetraileren, som den også kaldes, er udviklet specielt til at kunne transportere børn omkring via din cykel. Der findes børnetrailere med plads til et til fire børn – selvom to er det mest almindelige antal, der er plads til.

Børnetrailerne er udviklet med henblik på børnenes komfort og sikkerhed, og børnene vil sidde trygt og behageligt, mens de er godt beskyttet imod vind og vejr. Der eksisterer ingen lovkrav om en minimumsalder for et barn, før det må tage plads i en børnetrailer. Dog kan det være nødvendigt at montere et babysæde eller en autostol med en særlig babyindsats for at sikre, at de allermindste også sidder helt sikkert.

Cykelanhængeren til transport af varer og lignende

Cykelanhængeren giver dig en nem og praktisk måde at transportere en større mængde varer eller ting omkring, uden at du skal kæmpe med store rygsække eller lignende. Selv de letteste cykelanhængere kan ofte klare belastninger på 50 kg og har plads til alverdens gods og materialer. De ses meget ofte benyttet af avisbuddet rundt omkring i de danske byer. Der findes mange forskellige udgaver og størrelser af cykelanhængeren, men fælles for dem alle er, at de er særligt designet til at håndtere varer og bagage, samt at de kan afmonteres og let bruges som trækvogn, når du er til fods. Vær opmærksom på, at det ikke er tilladt at montere nogen former for cykeltrailere eller cykelanhængere på en knallert eller scooter. Men det er naturligvis tilladt, at en cykeltrailer eller en cykelanhænger på en elcykel.

Lovkrav

Der er visse krav, der er ufravigelige, når du bruger en cykeltrailer eller cykelanhænger:

  • Bredden må maks. være en meter.

  • Længden inkl. cykel må maks. være 3,5 meter.

  • Cyklisten skal min. være 15 år gammel.

  • Cyklen skal have to virkende bremser, når der køres med passagerer.

  • Børn skal bære cykelhjelm.

  • I lygtetændingstiden skal cykelanhængeren have en rød baglygte placeret midtfor eller til venstre på bagsiden. Derudover skal den have to bagudvendte røde reflekser, to gule reflekser på hver side og to hvide reflekser på fronten.

Det er ikke et lovkrav, at føreren af cyklen bruger cykelhjelm, men vi anbefaler altid, at man bruger cykelhjelm, når man befinder sig i trafikken. Og dette gælder for både børn og voksne! 5-10 personer om året mister livet i trafikken i Danmark, pga. at de ikke bar cykelhjelm på ulykkestidspunktet. Og 800 personer oplever at få alvorlige hovedskader af netop denne grund. Så vær et godt forbillede for børnene, og brug cykelhjelm.