Cykelanhængere

Cykelanhængere

For den mindre børnefamilie er cykeltraileren eller cykelanhængeren rigtig smart, til når man skal hurtigt omkring, til vuggestuen, i børnehaven eller på en hyggelig tur i weekenden.

Hos EBIKECENTER finder du et stort udvalg af cykelanhængere samt cykeltrailere, der er designet til tørt og sikkert at transportere dine børn hurtigt omkring. De kan sidde hyggeligt og behageligt, mens de er beskyttet mod vind og vejr, og lege eller måske bare tage en lur. Og selvfølgelig kan vi også tilbyde flere fine cykelanhængere og cykeltrailere, som kan bruges til at transportere ting omkring såsom dine indkøb fra supermarkedet.

 

Mange af vores cykelanhængere eller cykeltrailere, der er designet til sikkert og behageligt at transportere dine børn omkring, kan også afmonteres fra din cykel, så du kan bruge dem som almindelige klapvogne eller som en løbevogn, når du ikke har brug for at benytte din cykel.

Faldende orden
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 14

Side
pr. side
Faldende orden
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 14

Side
pr. side

Hvad er en cykelanhænger og en cykeltrailer?

Overordnet set er en cykelanhænger og en cykeltrailer egentlig blot to ord for den samme ting. Begge ord dækker over de forskellige former for anhængere, som du kan sætte bag på din cykel. De forskellige cykelanhængere kan dog være designet til forskellige formål – f.eks. til sikkert og behageligt at transportere dine børn omkring eller til at transportere kasser, varer osv.

 

Uanset hvad så er cykeltraileren eller cykelanhængeren altid tiltænkt transport – ligesom den traditionelle anhænger til en bil er det. Det er en billig og sund måde at transportere børnene til børnehave på. Og især i de større byer kan de med fordel bruges, da det kan være svært at komme frem med en bil. Og så er det jo også dejligt sundt at træde i pedalerne og bruge cyklen til at komme omkring.

 

Men det er ikke kun for dig, at det er godt at bruge en cykeltrailer eller cykelanhænger. Naturligvis betyder brugen af din cykel, at bilen bliver stående derhjemme, hvilket er gavnligt for miljøet, da du således undlader at bidrage til CO2-udledningen. 

 

Hvilken cykeltrailer eller cykelanhænger skal du vælge?

Når du står og skal til at investere i en cykeltrailer eller cykelanhænger, så anbefaler vi, at du kigger på nettet, da du her ofte kan finde et godt tilbud. Vi synes da i hvert fald, at vi ofte kan fremvise nogle rigtig gode priser. Men grunden til, at det er en god ide at kigge sig omkring, før du investerer i en cykelanhænger eller en cykeltrailer, er, at det er vigtigt, at du er afklaret med, hvad du skal bruge en cykeltrailer til.

 

Hvilke behov har du, som cykelanhængeren skal afhjælpe? Hvor mange børn skal der være plads til? Hvilket prisleje er du interesseret i? Og er sikkerhed måske ekstra vigtigt? Og det er det jo, hvis du vil bruge den til at transportere sine børn. Husk, at alle anhængere passer til de fleste cykler.

 

Cykeltraileren til børnetransport

Vi danskere cykler konstant afsted, og der går ikke mange år, før vores små selv begynder at bruge den tohjulede til at komme omkring. Men inden de er gamle nok til at kunne styre dette, så cykler de allerede omkring med mor og far. Om dette så er ved hjælp af en cykelstol eller en cykeltrailer varierer.

 

Danskerne har altid cyklet meget, og i disse miljøbevidste tider er det den perfekte måde at komme omkring. Også hvis du vil på tur med hele familien. For cykeltraileren til børn, eller børnetraileren, som den også kaldes, er udviklet specielt til at kunne transportere børn omkring via din cykel. Der findes børnetrailere med meget plads til et til fire børn – selv om to er det mest almindelige antal, der er plads til.

 

Børnetrailerne er udviklet med henblik på børnenes komfort og sikkerhed, og børnene vil sidde trygt og behageligt, mens de er godt beskyttet imod vind og vejr. Der eksisterer ingen lovkrav om en minimumsalder for et barn, før det må tage plads i en børnetrailer. Dog kan det være nødvendigt at montere et babysæde eller en autostol med en særlig babyindsats for at sikre, at de allermindste også sidder helt sikkert.

 

Er det sikkert med en cykelanhænger?

Når du leder efter en cykelanhænger, så tænker du nok også på sikkerheden. Hvis du vil være sikker på din cykelanhænger, så skal du blandt andet kigge efter reflekser. Der skal som minimum være en gul refleks på hver side af din cykelanhænger. Tilmed skal der også være minimum en gul refleks på hvert enkelt hjul. Foran anhængeren skal der være minimum to hvide reflekser, mens der bagpå skal være minimum to røde.

 

Det vil ligeledes være en god idé med en anhængerbremse, der bremser på aksen, så du undgår at bremse direkte på dækket, da dette giver unødvendigt slid, når vognen skal parkeres. Derudover skal du også altid sørge for, at de forskellige standarder bliver overholdt fra producenternes side.

 

Den europæiske sikkerhedsstandard for cykeltrailere til transport til børn hedder EN 15918. Hvis du vælger en trailer, som du også vil bruge som gå- eller løbevogn, så skal den også opfylde den europæiske sikkerhedsstandard for klapvogne - EN1888.

 

Funktionel cykelanhænger til transport af varer og lignende

Cykelanhængeren giver dig en nem og praktisk måde at transportere en større mængde varer eller ting omkring, uden at du skal kæmpe med store rygsække eller lignende. Selv de letteste cykelanhængere kan ofte klare belastninger på 50 kilogram og har plads til alverdens gods og materialer.

 

De ses meget ofte benyttet af avisbuddet rundt omkring i de danske byer. Der findes mange forskellige udgaver og størrelser af cykelanhængeren, men fælles for dem alle er, at de er særligt designet til at håndtere varer og bagage, samt at de kan afmonteres og let bruges som trækvogn, når du er til fods.

 

Vær opmærksom på, at det ikke er tilladt at montere nogen former for cykeltrailere eller cykelanhængere på en knallert eller scooter. Men det er naturligvis tilladt, at en cykeltrailer eller en cykelanhænger på en elcykel.

 

Dette skal du være opmærksom på ved en cykelanhænger

En cykelanhænger kan være et godt valg for dig, hvis du skal transportere dine børn på cyklen, men der findes flere forskellige modeller. Det kan derfor være svært at vide, hvilken model du skal vælge, og hvad du skal være opmærksom på. Her kan du se, hvad du skal vide, når du anskaffer dig en cykelanhænger:

 

  • Børn og cykelanhænger skal passe sammen: Det kan være en god idé at inddrage børnene, når du skal vælge en model. Her er det relevant at vognen passer med barnets vægt, så du kan få en rummelig vogn, der er komfortabel og med behagelige sæder for barnet.

 

  • Sikkerhed: Test om barnet kan bliver spændt fast med cykelanhængerens sele. Tjek om barnet kan nå hjulet - det skal barnet nemlig ikke. Tjek om koblingen mellem cyklen og anhængeren er robust og nem at bruge. Der skal være en sikkerhedsline på cykelanhængeren, som giver sikkerhed, hvis koblingen har problemer.

 

Afprøv gerne din cykelanhænger først

Det er værd at lave en cykelanhænger test med den cykel, som du bruger i dagligdagen. Så kan du nemlig sikre sig, at beslaget passer, og at din cykel og nye anhænger passer godt sammen. Det er ikke altid nemt at cykle med en cykelanhænger, hvis du ikke har prøvet det før. Start derfor gerne med at tage nogle prøveture uden børn for at få lidt rutine.

 

Du kan eventuelt også lægge noget bagage i anhængeren, så du får fornemmelsen af at køre med vægt. Det er vigtigt, at du øver dig i at bremse og dreje. Bemærk, at en cykelanhænger er meget bredere end en almindelig cykel.

 

Derudover skal du altid huske selen. På samme måde som i bilen gælder dette også for alle passagerer i cykelanhængeren. Det sikrer nemlig, at barnet ikke falder ud eller kan komme til skade under køreturen. Med nogle prøveture er du klar til den daglige transport.

 

Hvad er lovkravene til en cykelanhænger?

Der er visse krav, der er ufravigelige, når du bruger en cykeltrailer eller cykelanhænger:

 

  • Bredden må maksimalt være en meter.
  • Længden inklusiv. cykel må maks. være 3,5 meter.
  • Cyklisten skal minimum være 15 år gammel.
  • Cyklen skal have to virkende bremser, når der køres med passagerer.
  • Børn skal bære cykelhjelm.
  • I lygtetændingstiden skal cykelanhængeren have en rød baglygte placeret midt for eller til venstre på bagsiden. Derudover skal den have to bagudvendte røde reflekser, to gule reflekser på hver side og to hvide reflekser på fronten.

 

Det er ikke et lovkrav, at føreren af cyklen bruger cykelhjelm, men vi anbefaler altid, at du bruger cykelhjelm, når du befinder sig i trafikken. Og dette gælder for både børn og voksne. Faktisk mister 5-10 personer om året livet i trafikken i Danmark på grund af, at de ikke bar cykelhjelm på ulykkestidspunktet. Og 800 personer oplever at få alvorlige hovedskader af netop denne grund. Så vær et godt forbillede for børnene, og brug cykelhjelm.