Cykellygter

Cykellygter

Det er ganske enkelt et lovkrav, at der er lygter på din cykel, da det skal være nemt for andre cyklister samt bilister at se dig uanset lys- og vejrforhold. Vælg cykel lygter der opfylder lovens krav, og gør din tur mere sikker.  

Faldende orden
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 26

Side
pr. side
 1. Urban Arrow Refleks
  Fra 50,00  kr.  
 2. Supernova Bosch HBM Adapter
  119,00  kr.  
 3. Supernova Multimount CS beslag
  119,00  kr.  
 4. Supernova lygte adapter
  139,00  kr.  
 5. Axa juno baglygte
  140,00  kr.  
 6. Supernova Multimount beslag
  155,00  kr.  
 7. Supernova bremselygte ledning
  159,00  kr.  
 8. Supernova M99 Bosch HBM Adapter
  199,00  kr.  
 9. Supernova Multimount CRC beslag
  199,00  kr.  
Faldende orden
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 26

Side
pr. side

Cykellygter - Vær synlig når du cykler

Det er ganske enkelt et lovkrav, at der er lygter på din cykel, da det skal være nemt for andre cyklister samt bilister at se dig uanset lys- og vejrforhold. Desuden gør cykellygter det naturligvis også nemmere for dig at se, hvor du færdes, hvis det er mørkt. Der er således flere gode grunde til, at du bør investere i solide lygter til din cykel. 

Der er en række forskellige krav, dine cykellygter skal leve op til. Eksempelvis skal de som udgangspunkt kunne ses på 300 meters afstand. Vi skriver ”som udgangspunkt”, fordi sigtbarheden naturligvis bliver forringet, hvis det eksempelvis sner kraftigt, eller hvis det er meget tåget. Er vejrforholdene ”normale” så at sige, skal dine lygter i mørke kunne ses på en afstand af 300 meter. 

Ud over reglen om de 300 meter er der også en række andre krav til dine cykellygter. De omhandler eksempelvis farve og antal blink i minuttet, hvis lygten ikke lyser konstant. Alle cykellygter i vores sortiment lever naturligvis op til de gældende regler for cykellygter. Du kan altså ganske roligt købe lygter til din cykel her på ebikecenter.dk. 

Hvornår skal man have cykellygter på? 

Du skal have lygter på mellem solnedgang og solopgang. I den forbindelse er det væsentligt at nævne, at solen står op og går ned på forskellige tidspunkter, afhængigt af hvor i landet du befinder dig. Vil du være sikker på, at du har cykellygter på, når det er påkrævet, kan du holde øje med tidspunktet for solopgang og -nedgang på nettet eller i lokalavisen. 

Du kan desværre ikke nøjes med at tænde dine cykellygter, når der er lys i gadelamperne. Lygtetændingstiden varierer i løbet af året, så selvom det er et godt pejlemærke, er det ikke helt sikkert at gå efter dette. 

Ud over at du skal tænde dine cykellygter, når det er mørkt, skal de også tændes, når sigtbarheden af andre årsager er dårligere end normalt. Det vil sige, at de eksempelvis skal være tændte, hvis det sner meget, eller hvis der er tåget. Det er endnu en grund til, at du ikke kan nøjes med at kigge på gadelamperne. 

Generelt gælder det, at du med fordel kan tænde dine cykellygter, så snart du er den mindste smule i tvivl om, hvorvidt de skal være tændte eller ej. På den måde er du på den sikre side, og der sker som bekendt ikke noget ved, at de er tændte, selvom de strengt taget ikke behøver at være det. Hellere tænde dine cykellygter en gang for meget end en gang for lidt.  

Find alt inden for cykellygter her på siden 

Her hos ebikecenter.dk kan du finde et væld af forskellige cykellygter. Uanset om du er på udkig efter en ny for- eller baglygte, kan du finde den her på siden. Alle vores cykellygter er i højeste kvalitet, og de lever – som nævnt – op til alle de gældende regler for cykellygter. Mangler du en ny cykellygte, er du altså kommet det helt rette sted hen. 

Når du køber nye lygter til cyklen, skal du overveje, hvordan du gerne vil montere dem. Mange baglygter er eksempelvis lavet til at blive monteret på din bagagebærer, og har du ikke en sådan, er det naturligvis et problem. Så kan du i stedet vælge en udgave, som monteres på sadelpinden eller ved baghjulet, afhængigt af hvordan din cykel er udformet. 

Når det kommer til forlygter, kan du enten vælge en udgave, der sidder på styret, eller en udgave, der sidder ved hjulet. Hvad der giver bedst mening for dig, afhænger naturligvis af cykelmodellen og af dine personlige præferencer. 

Der er mange, der vælger at bruge en dynamolygte som forlygte, og det kan du også med fordel overveje. En dynamolygte er smart, fordi den ikke behøver batterier. Det er en økonomisk fordel, og derudover er der den fordel, at du aldrig risikerer, at din forlygte løber tør for batteri. Tilmed kører en dynamolygte, så snart cyklen er i gang, så du behøver heller ikke at tænke over, om du skal tænde dine cykellygter eller ej. 

Er du interesseret i en dynamolygte, kan du naturligvis finde en sådan i vores udvalg. 

Cykellygter til din elcykel 

Mangler du cykellygter til en elcykel? Så kan du også finde sådanne her på siden. Cykellygter til elcyklen kan forbindes med resten af cyklens system, hvorved du er sikker på, der altid er strøm til dine cykellygter. Der er ikke meget, der er værre end at komme ud til cyklen en mørk vintermorgen og opdage, at batterierne i ens cykellygter er flade. Det problem er du helt og holdent fri for, hvis du vælger at forbinde dine lygter med resten af systemet i elcyklen. 

Du kan finde mange lygter til elcykler i vores udvalg, og du kan naturligvis også finde kabler til at forbinde dem med. Er du i tvivl om, hvorvidt en specifik cykellygte kan bruges til din elcykel, må du endelig ikke tøve med at kontakte os. Ring eller skriv blot til os, så vi kan hjælpe dig med at finde den perfekte løsning. 

Kontakt os, hvis du har spørgsmål 

Hos ebikecenter.dk er vi specialister i cykler og tilbehør til disse. Vi har et dybdegående kendskab til alle de produkter, vi forhandler, og derfor kan du også roligt spørge os til råds, når du skal købe eksempelvis cykellygter. Vi ved ganske enkelt, hvad der fungerer i forskellige sammenhænge, og derfor kan vi også hjælpe dig med at finde frem til de helt rette cykellygter. 

Ud over at du kan finde cykellygter i vores sortiment, kan du også finde alverdens andre former for tilbehør til din cykel. Køb eksempelvis din nye cykellås, en ny cykelhjelm eller måske en ny cykelkurv her på siden. Vi forhandler alt, hvad du har brug for, når du ønsker at blive bedre kørende.  

Har du spørgsmål til vores cykellygter eller til nogle af vores mange andre produkter? Så kan du skrive til os på kontaktos@ebikecenter.dk, eller du kan ringe på 32 212 202. Vi har telefontid på hverdage mellem klokken 11 og klokken 16.