Leder du efter ny elcykel

Leder du efter ny elcykel

Leder du efter ny cykel

Vi tænker lidt over hvornår det er godt at lede efter ny elcykel, Hvad vi anbefaler du er opmærksom på og kommer med et par gode fif i jagten på din nye elcykel.Så hvornår er det egentlig godt at lede efter ny elcykel?

Det vil der altid være forskellige meninger omkring, men vi mener faktisk at det bedste tidspunkt hvor du bør starte din elcykel jagt, er allerede i Oktober / November og et par måneder frem, også selv om det er i den periode vi typisk ikke forbinder med cykling - en periode hvor det sner, regner, er koldt, og du alligevel først forventer at køre på cykel når foråret træder april.

Men hvorfor er det så egentlig den bedste tid.

Simpelt - det er her i den periode vi ser du har "frit valg" på alle hylder inden for alle cykel mærker - kort sagt det er på det tidspunkt du har det absolut største udvalg af elcykler du kan vælge imellem. Alle elcykel producenter har planlagt og er i fuld gang med at producere elcykler til den kommende sæson, så der er sjældent udsolgt af de forskellige modeller til den tålmodige køber.

Kæmpe elcykel sortiment

Har du fundet den model du godt vil have - så bestil den med det samme - du kan typisk også vælge om du vil have den ved først kommende mulighed, eller om det først skal være i marts. Hvorfor det spørger du så? jo for hvis du har besluttet dig for modellen, og venter til f.eks. Marts og så har vi tidligere set at der er stor risiko for at den allerede være udsolgt - selvfølgelig skal man være indforstået med at bestille noget man ikke muligvis har set eller prøvet - og oven i købet også vente på det, hvilket selv for den mest tålmodige sjæl kan være en prøvelse.

Så er det her du måske tænker "jeg køber ikke noget jeg ikke har prøvet" - men det gør de fleste faktisk hele tiden - også med dyrere ting f.eks med biler - der ser og prøver du noget lignende (og ofte en super udstyret variant). Og lige som på elcykler så er det fornemmelsen af køreegenskaberne og kraften man bliver "bidt af". For det meste handler det om at få den rette rådgivning, suppleret med et par gode billeder, nogle afprøvninger af især motorvarianter og gear, så behøves man faktisk ikke se en elcykel for at købe den.

God rådgivning

Det bringer os så frem til en af de andre årsager til hvorfor det er uden for sæsonen man skal få på elcykel jagt - rådgivningen. I den nævnte periode er der masser af plads i forretningen til at vi har rigtig meget tid til dig - så meget tid at du nærmest kan få "ene rådgivning" uden forstyrrelser....og spørger du pænt, så giver vi også en kop kaffe. 

Det skal selvfølgelig ikke forståes sådan, at man ikke får ordentlig  rådgivning i andre måneder - selvfølgelig gør man det....det kan dog blive bare en anelse mere presset hvis der er mange i forretningen på samme tid - men der kan man jo tilgengæld så dele sine tanker og elcykel oplevelser med de andre kunder....begge situationer er nærmest en win-win.
 

Vores elcykel anbefalinger

Det er ret nemt - få rådgivning til at købe den rigtige elcykel - kommer du så til at købe for dyrt, når der ikke er tilbud? Efter vores opfattelse - så nej, for det handler ikke om at købe tingene billigst muligt - det handler om at købe det rette - det du har brug for. Vi oplever desværre ofte at folk er meget opsatte på ikke at give mere end 10 -12.000,- for en elcykel - "for det koster de jo - alt andet er overpris" - det skriver medierne og forbrugermagasinet Tænk.....ja nogle elcykler koster kun 10-12.000,-, men der er bestemt meget stor sandsynlighed at du ender med at købe noget der er forkert til dine behov eller noget som der ikke er investeringen værd. Kan du ikke lige overskue at hive den sum penge ud af økonomien som det kræver at købe en ordenligt elcykel, så kan vi hjælpe med finansiering kombineret med en Serviceaftale med alle slidreservedele inkluderet. Så ender du med et fuldt overblik over omkostningerne - hver måned - og helt uden overraskelser. Selvfølgelig er det altid bedst at spare penge, men pas på ikke at købe noget "bare fordi den er billig" - det kan paradoksalt nok blive en rigtig dyr fornøjelse, og du kommer til at blive ked af din investering.

Når du nu er på jagt efter en elcykel, så anbefaler vi at du:

  • Går efter det du har brug for - der er meget stor forskel på hvad du skal bruge når du kører 7 km om dagen kontra 20 km om dagen, og hvad en elcykel der er egnet til det ene koster frem for den anden. Spørg os hvis du er tvivl om hvad der er bedste egnet til dig.
  • Går efter en elcykel type som du føler du har styr på - kraften fra motoren er ultra vigtig i den henseende, nogle hjælper uanset hvormeget du træder, andre efter hvad du selv laver. Vi anbefaler næsten altid en Bosch, Brose eller Shimano centermotor - der har du styr på kraften, og det virker.
  • Overvej dine behov og fortæl dem til os - så kan vi nemmere rådgive dig om hvad vi anbefaler. Husk at jo flere "krav" du har til vægt, design m.v. jo højre pris ender vi typisk på - det viser vores erfaring os ihvertfald, så vær bevidst om hvad der er det mest nødvendige.
  • Vær åben for andre alternativer, end hvad du lige havde tænkt dig i første omgang. Vi bruger vores erfaring i vores rådgivning, og har mange modeller at tilbyde.
  • Vær opmærksom på at jo mere du forventer at bruge din elcykel, jo oftere kræver den service - så enten tegn en Serviceaftale der dækker det meste eller spar op....for servicen kommer om du vil det eller ej - spørgsmålet er bare hvornår og hvor meget. Overordnet kan man sige at det ofte er billigst at komme til mange service, for så fanger vi tingene inden de udvikler dig til store reparationer.

Er du stadig i tvivl så læs nogle af vores guide "Sådan vælger du det rigtige batteri" og "Sådan vælger du den rigtige elcykel", brug vores Elcykel filter til at finde de modeller der passer til dine mest basale behov og/eller kig forbi til personlig vejldning.

HUSK også at læse vores artikel om hvordan du finder den bedste elcykel til dig og dine behov.