El ladcykel

El ladcykel

Der er en grund til, at ladcykler er enormt populære i storbyen. De kombinerer nemlig bilens praktiske elementer og komfort med cyklens mobilitet.De er derfor nemme at komme rundt i byen med. Dette gør ladcyklen til en favorit blandt børnefamilierne.

Sammenlign dimensionerne på de forskellige ladcykler her

Faldende orden
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 49

Side
pr. side
 1. Pris
  match
  Centurion Challenger E Cargo
  22.499,00  kr.  
 2. Pris
  match
  Winther Cargoo el ladcykel (baghjulsmotor)
  Fra 35.270,00  kr.  
 3. Pris
  match
  Winther Kangaroo Lite el ladcykel (baghjulsmotor)
  Fra 35.800,00  kr.  
 4. Pris
  match
  Gazelle Makki Load
  Fra 39.999,00  kr.  
 5. Pris
  match
  Winther Cargoo el ladcykel (Alfine / Centermotor)
  Fra 42.180,00  kr.  
 6. Pris
  match
  Cube Cargo Sport Hybrid
  Fra 42.499,00  kr.  
 7. Pris
  match
 8. Pris
  match
  Winther Kangaroo Luxe el ladcykel (baghjulsmotor)
  Fra 42.500,00  kr.  
 9. Pris
  match
  Winther Kangaroo Lite el ladcykel (Alfine / Centermotor)
  Fra 42.520,00  kr.  
 10. Pris
  match
  Urban Arrow Shorty Performance
  Fra 42.400,00  kr.  
 11. Pris
  match
  Winther Cargoo el ladcykel (Di2 / Centermotor)
  Fra 44.180,00  kr.  
 12. Pris
  match
  Winther Kangaroo Lite el ladcykel (Di2 / Centermotor)
  Fra 44.520,00  kr.  
Faldende orden
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 49

Side
pr. side

Men det er ikke kun børnefamilierne, der kan have glæde af en ladcykel. En ladcykel er også enormt praktisk, hvis du skal transportere varer eller skal bruge den til udbringning. For med en ladcykel får du meget mere fleksibilitet end med en almindelig cykel, hvor du skal transportere hele vægten selv.

Men på den lange bane kan den traditionelle ladcykel komme til kort i forhold til bilen, når det gælder komfort. For den ekstra vægt fra ladet kan være en anelse belastende, hvis man skal køre lange distancer ved hjælp af egen drivkraft og tråd i pedalerne. Men det er der heldigvis råd for – og det er her, el ladcyklen kommer ind i billedet.

Hvorfor vælge en el ladcykel?

 

Med en el ladcykel får du det bedste fra begge verdener. Modsat den traditionelle ladcykel er din komfort helt i top, da du ikke skal belaste dig selv unødigt. Det har formentlig aldrig været lettere at foretage cykelture på selv længere distancer, samtidig med at man kan transportere anseelige mængder. Og det er endda helt uden at få blussende kinder og sved på panden.

 

For med en el ladcykel slipper du for at skulle ase og mase op ad bakkerne med ungerne, som det er tilfældet med en almindelig ladcykel. Det betyder, at du slipper for at møde op på arbejde med svedperler på overlæben og en hikstende hoste. Samtidig er el ladcyklen let at betjene, og du vil hurtigt opleve, at du bliver dus med dens funktioner.

 

Men det er ikke den eneste grund til, at en el ladcykel kan være det perfekte valg. For med en el ladcykel slipper du for at skulle sidde i lange bilkøer med stillestående trafik eller at skulle lede efter ledige parkeringspladser, som det er tilfældet, hvis man kører bil. Samtidig kan du også vinke farvel til de ekstra udgifter, som følger med ejerskabet af en bil, såsom syn og service, grøn ejerafgift eller ubelejlige parkeringsbøder.

 

Kør på el ladcykel med god samvittighed

 

Klimabevidsthed er et begreb, der er kommet for at blive. Ønsker du at gøre en aktiv indsats inden for reducering af CO2, kan du overveje at vælge bilen fra til fordel for en el ladcykel. På den måde har du alle bilens komfortable transportmuligheder, samtidig med at du er med til at spare på klimabudgettet.

 

For en el ladcykel er nemlig en sand vinder, når det kommer til bæredygtige tiltag. Ikke alene fordufter udgifterne til benzin og den deraf følgende udledning; elcyklerne er også langt billigere at producere.

 

El ladcyklen – En cykel, der er god til mange formål

 

Det kan være svært altid at kunne forudse ens behov for transport. Men med en el ladcykel har du så mange funktioner, at du næsten kan være forberedt på alt. Den er nemlig fordelagtig at bruge til mange formål.

 

Ikke mindst er den fantastisk til at transportere varer og lignende i, hvilket også gør den perfekt egnet til udbringning og lignende. Den er derfor utroligt anvendelig, hvis du har en virksomhed inde i byen, der kræver transport af mindre varer. Eksempelvis som gartner, bud, restaurantejer eller som kørende bod. Du vil prise dig lykkelig for fleksibiliteten ved cyklen, da du let kan komme rundt til forskellige områder og ikke skal lade dig slå ud af lange strækninger eller stejle bakker undervejs.

 

Omvendt er den også utroligt praktisk, når børnene skal afleveres eller hentes i vuggestuen eller børnehaven. Her kan børnene let placeres i transportkassen, der kan indrettes efter jeres ønsker. Faktisk kan nogle af vores el ladcykler transportere op til fire børn i transportkassen. Du vil derfor sagtens kunne medbringe ekstra passagerer, hvis børnene har venner med hjem til legeaftaler, eller hvis det er din tur til at køre børnene til deres fritidsaktiviteter.

 

Ligeledes kan du let placere din hund i transportkassen, hvis I skal en tur ud til en skov eller strand, der ikke ligger i umiddelbar nærhed. Det er en ganske sikker måde at transportere sin hund på. Den kan nemlig let fastspændes med en sele, så du ikke risikerer, at den hopper ud, hvis den opdager noget spændende på vejen, den gerne vil undersøge.

 

Hvilke behov skal din el ladcykel opfylde?

 

Der findes mange forskellige typer el ladcykler, der er designet med henblik på at løse forskellige opgaver. Det betyder med andre ord, at der ikke er én, der kan alt på én gang. Men ofte er det muligt at customize sin el ladcykel, så den kommer til at matche ens behov bedst muligt. Det kan du blandt andet gøre ved hjælp af de mange forskellige typer ekstratilbehør, du kan tilkøbe til din el ladcykel.

 

Skal du eksempelvis transportere børnene eller hunden i din el ladcykel, kan det være nødvendigt at vælge et lidt andet design af transportkasse, end hvis du blot skal transportere varer. Her kunne en lukket transportkasse være at foretrække, da du derved let kan aflåse den, mens du afleverer dine varer.

 

Kassestørrelse på Urban Arrow | Riese & Müller

 

Når du skal vælge mellem de mange el ladcykler, så kan kassemålene ladcykel være ret afgørende om det skal være den ene eller anden el ladcykel.

Vi har samlet kassemålene på Urban Arrow, kassemål på Riese & Müller Load 60, kassemål på Riese & Müller Load 75 og Riese & Müller Packster 70 i en og samme oversigt, så du kan sammeligne størrelsen på kassen på en Urban Arrow med størrelsen på kassen på en Riese & Müller, så du vælger den rigtige ladcykel til dine formål. Se vores kassestørrelsesoversigt her.

 

Hvilken el ladcykel skal du vælge?

 

Det er vigtigt at gøre op med sig selv inden købet, hvilke hovedformål din el ladcykel skal opfylde, så du finder den bedste løsning til dig. Derudover skal du overveje, om det er en to- eller trehjulet el ladcykel, der passer bedst til dig, samt hvilken type lad/transportkasse du finder mest anvendelig.

 

Overordnet set kan man inddele el ladcyklerne i tre kategorier: 1) En tohjulet el ladcykel – også kaldet en Long John-el ladcykel. 2) En trehjulet el ladcykel. 3) En Multi Purpose Ebike – også kaldet MPE.

 

Tohjulet el ladcykel / Long John-el ladcykel

 

Den tohjulede el ladcykel er ofte en af de mere oversete ladcykler. Dette skyldes ikke mindst, at den kræver lidt tilvænning i starten. Men blot efter få dages brug vil du opleve, at du har fået kørestilen ind under huden. Og du har derved formentlig en af de bedste former for el ladcykler. Denne type ladcykel har nemlig lidt af den traditionelle cykelfornemmelse, hvilket vil bekomme de fleste brugere vel.

 

Trehjulet el ladcykel

 

Den trehjulede el ladcykel er efterhånden blevet den mest traditionelle, når talen falder på el ladcykler. Den har typisk en kasse foran, som kan indrettes på forskellig vis, så den passer til den enkelte bruger. Det er ofte den lille familie i storbyen, der går efter denne model. Og den er da også perfekt til dette formål, da man let kan kommunikere med børnene, mens man cykler, og derved få en hyggelig stund sammen under transporten.

 

Multi Purpose Ebike (MPE)

 

En af de el ladcykler, der i de senere år har nydt en tiltagende popularitet, især i byerne, er den såkaldte Multi Purpose Ebike. Dens udseende er meget lig det, vi kender fra traditionelle elcykler. Men Multi Purpose Ebiken har ofte et lille lad foran eller en længere bagagebærer bagtil. Den anvendes derfor ofte til både varer, pendling eller transport af børn.

 

Ekstraudstyr til din el ladcykel

 

Som nævnt kan det være en umulig opgave at finde en el ladcykel, der kan alt på én gang. Men det vigtigste er at finde frem til de funktioner, der passer bedst til dine behov. Og med udgangspunkt i dette kan du customize din el ladcykel yderligere.

 

Har du børn, der skal transporteres, kan det være en rigtig god idé at indtænke deres komfort i alle situationer. I Danmark har vi meget skiftende vejr, og dette skal din el ladcykel kunne imødekomme. Derfor kan du med fordel tilkøbe ekstraudstyr, der gør, at din el ladcykel er klar til alle sæsoner i Danmark. I efteråret kan det eksempelvis være en god investering med et regnslag, så børnene ikke bliver våde undervejs. Omvendt kan det være nødvendigt med et solsejl, når sommeren er på sit højeste.

 

Det er desuden en god idé at se på selve udformningen og indretningen af ladet/transportkassen. Hvis du skal bruge din el ladcykel til at transportere børn eller dyr, kan det være en fordel at gå efter en model med lavt indstigningsområde, så børnene let selv kan kravle ind. Her kan det også være en rigtig god idé at indrette kassen med en skridsikker bundmåtte, så børnene ikke falder, når de begiver sig ind i kassen med våde gummistøvler.

 

Er dine børn meget små, kan du indrette transportkassen med et babysæde, ligesom du kan få hynder til sæderne, så børnene har den bedste komfort under køreturen.

 

Pas godt på din el ladcykel

 

Hvis du ikke har mulighed for at opbevare din el ladcykel i et cykelskur eller et lignende sted, hvor den kan blive skærmet for vind og vejr, kan det være en fordel at investere i en helgarage eller et cykelovertræk. En helgarage er et overtræk, du kan lægge over din el ladcykel, så den ikke bliver dynget til med sne eller regn. Og det er uden tvivl rarere at begive sig ud på en tør el ladcykel om morgenen end en, der er våd eller beskidt på grund af vejret og omgivelserne.