Elcykel

Elcykel

Den er ikke til at komme udenom. Elcyklen er blevet enormt populær, og du vil næppe kunne trisse ud på cykelstierne, uden at du møder en eller flere elcykler.

Faldende orden
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 297

Side
pr. side
 1. Pris
  match
  Raleigh Darlington
  Fra 9.999,00  kr.  
 2. Pris
  match
  Centurion Basic
  Fra 13.999,00  kr.  
 3. Pris
  match
  Centurion Basic
  Fra 13.999,00  kr.  
 4. Pris
  match
  Winther Superbe 1
  Fra 14.999,00  kr.  
 5. Pris
  match
  Victoria Cysalo 9
  Fra 19.999,00  kr. Fra 15.499,00  kr.
 6. sale
  Pris
  match
  Victoria Cysalo 9-Rød-46cm
  Fra 19.999,00  kr. Fra 15.499,00  kr.
 7. Pris
  match
  Gazelle CityGo C7 HMS
  Fra 18.000,00  kr. Fra 16.000,00  kr.
 8. Pris
  match
  Winther Easy boarding
  Fra 16.499,00  kr.  
 9. Pris
  match
  Raleigh Sussex E1
  Fra 14.999,00  kr.  
 10. Pris
  match
  Winther Superbe 1
  Fra 14.999,00  kr.  
 11. sale
  Pris
  match
  Cube Reaction Hybrid Performance
  Fra 19.500,00  kr. Fra 16.599,00  kr.
 12. Pris
  match
  Gazelle Paris C7 HMB
  Fra 17.499,00  kr.  
Faldende orden
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 297

Side
pr. side

Og hvis du troede, at elcykler kun er for seniorsegmentet, så tager du grueligt fejl. Elcyklen er for alle – uanset alder.

Den er dermed anvendelig for alle. Lige fra de store skolebørn til pensionisten, der gerne vil have et ekstra skub bagi, når bakkerne skal overkommes.Men det er ikke kun privatpersoner, der kan have glæde af en elcykel. Elcykler er nemlig gode til privatpersoner såvel som virksomheder, der ønsker at fremme deres medarbejderes sundhed, mens de ovenikøbet er med til at skåne miljøet for deres firmabilers udledning. Faktisk udleder en elcykel 10 gange mindre CO2 pr. kørte kilometer end en almindelig personbil. En elcykel udleder nemlig kun 12 gram CO2 pr. kørte kilometer, mens en bil udleder hele 132 gram CO2 pr. kørte kilometer. Der er derfor nok gode grunde til at vælge elcyklen som dit næste transportmiddel.

Hos Ebikecenter finder du et stort udvalg af elcykler, der passer til de fleste aldersgrupper og formål. Og har du en bestemt type elcykel i tankerne, så er der god chance for, at du finder den i vores store sortiment af elcykler.

Elcykler er ikke bare én slags cykler

Hvis du troede, at elcykler kun var én type cykler, så vil du formentlig blive særdeles overrasket ved synet af udvalget i vores sortiment. Her vil du nemlig kunne finde et stort udvalg af elcykler inden for el mountainbike cykler, ligesom vi hos Ebikecenter også fører mange forskellige modeller af el ladcykler. Du vil desuden også kunne finde et bredt udvalg af klassiske elcykler og citybikes i elcykelvarianter, der har et moderne og sporty look.

Du vil derfor kunne finde elcykler på ebikecenter.dk, der kan imødekomme mange formål: Uanset om du er på jagt efter en cykel til dine træningsture, eller om du fortrinsvis vil benytte din elcykel som et alternativt transportmiddel til bilen.

Vælg mellem 3 typer motorer til din elcykel

Når motoren på elcyklen skal placeres, findes der tre mulige områder, hvor den kan placeres. De tre placeringer er henholdsvis som forhjulsmotor, centermotor og baghjulsmotor. Hver type motor virker på sin måde, og kraften den genererer vil derfor også fornemmes på forskellige måder.

Hvilken type motor du skal vælge, kommer an på rækkevidden af din kørsel samt din kørestil. Nedenfor kan du danne dig et overblik over de forskellige typer af motorer til elcykler.

Forhjulsmotor

En forhjulsmotor er typisk rotationsbaseret. Det vil med andre ord sige, at når du træder i pedalerne, vil elcyklen hjælpe dig op til den programmerede hastighed for det valgte assistanceniveau. Elcykler med denne type motorer er især velegnede til kortere og mellemlange distancer. Forhjulsmotoren er desuden ideel til dig, der har brug for ekstra hjælp. Det vil du opnå med denne type, da forhjulsmotoren trækker cyklen fremad.

En forhjulsmotor kan dog have den svaghed ift. baghjulsmotoren, at motorens placering kan forstyrre elcyklens manøvredygtighed. Den kræver derfor lidt tilvænning, hvis man kommer direkte fra en traditionel cykel. Til gengæld er forhjulsmotorer ofte de billigste.

Centermotor

En centermotor er derimod typisk kendetegnet ved at være momentbaseret. Det betyder, at du træder i pedalerne, og elcyklen måler og assisterer ud fra dit tråd og det pågældende assistanceniveau, du har valgt. En elcykel med centermotor har indbygget sit motorsystem i krankboksen, der er placeret på midten af stellet. Det gør cyklens tyngdepunkt lavere og mere balanceret.

En centermotor giver motoren støtte til krankakslen, hvor dine pedaler sidder placeret. Motorkraften er som sagt baseret på din egen pedalkraft, og motoren giver mere kraft til dine pedaltråd i stedet for at trække fremad, som det gør sig gældende ved forhjulsmotoren. Centermotoren er derfor særligt velegnet til de lidt længere distancer eller på kuperede strækninger. Ligeledes gør motorens placering det lettere at vedligeholde den. Det er også lettere at skifte dæk, da man ikke samtidig skal håndtere motoren. Centermotoren er desuden den stærkeste af de tre typer elmotorer. 

Baghjulsmotor

En baghjulsmotor kan både være rotations- og momentbaseret. Baghjulsmotoren er især kendt for sin komfort, da den med sin placering forekommer som en naturlig forlængelse af elcyklen. Den imiterer nemlig en traditionel cykel, hvor vi er vant til at kraften kommer bagfra, når vi træder i pedalerne, og kraften overføres til baghjulet. Motoren er oftest placeret inde i selve baghjulet. Af samme årsag har elcykler med baghjulsmotor altid udvendige gear.

En elcykel med baghjulsmotor er især et godt valg til dig, der prioriterer høj fart og god støtte. Og det er det oplagte valg, hvis køreturen skal foregå offroad eller i den vilde natur med sit kuperede terræn. Du vil derfor netop også finde denne type motor på de sporty mountainbikes eller på andre hurtige modeller. Alt i alt giver denne type motor en god fremdrift i ens kørsel, og det føles næsten som om, man har medvind i ryggen.

Hvorfor vælge en elcykel?

Du kan høste rigtig mange fordele, hvis du vælger en elcykel som dit foretrukne transportmiddel. Den er nemlig ikke alene effektiv; elcyklen har også de positive bivirkninger, at den er sund for dig at benytte, den skåner miljøet, den er mere fleksibel end offentlige transportmidler, og så er den økonomisk favorabel i forhold til en bil.

Derudover er det værd at nævne, at det er pokkers sjovt at køre på elcykel. Det skal derfor fremføres som endnu et argument, man ikke skal kimse ad. Derudover kommer du hurtigere og lettere frem til din destination med en elcykel. Og samtidig slipper du for at møde op med blussende kinder, hvæsende åndedræt og med tøjet klistret til kroppen, selvom du har forceret et par forhindringer undervejs.

At sundheden bliver forbedret ved at køre på elcykel, er blot endnu en bonus, der er værd at tage med. For villigheden til at øge distancen på ens kørsel er stærkt stigende, hvis man har en elcykel til rådighed. Samtidig vil mange også være mere tilbøjelige til at vælge cyklen frem for bilen, hvis cyklen er drevet af el. Dermed er man som kører nemlig ikke bundet op på sin fysiske formåen den pågældende dag. Derimod kan man være i tryg forvisning om, at man nok skal kunne klare køreturen hjem, selv hvis energien ikke er helt i top. For så får man bare lidt ekstra hjælp fra motoren.

Elcykelguide – Hvilken elcykel skal du vælge?

Den du skal bruge – hverken mere eller mindre. Når du er på jagt efter den helt rigtige elcykel, skal du tænke over dine behov. De er nemlig afgørende for, hvilken elcykel du skal vælge. Hvis du er i tvivl om, hvilken elcykel du skal vælge, er du velkommen til at kontakte ebikecenter.dk. Vores elcykeleksperter står klar til at hjælpe dig, og de vil gøre alt for at finde den helt rette elcykel til dig.

Når du skal finde den helt rigtige elcykel til dine behov, er der en række faktorer, du bør have for øje. Vi har sammensat en lille guide, så du er klædt bedst på til at vælge den rigtige model.

 • Gå efter det, du har brug for. Der er meget stor forskel på, hvilken model du skal vælge, hvis du kører 7 km om dagen kontra 20 km om dagen. Rådfør dig gerne med os, hvis du vil have afstemt dit forbrug med den rigtige elcykel.
 • Gå efter en elcykeltype, som du føler, du har styr på. Kraften fra motoren er alfa og omega, men de forskellige typer elcykler har forskellige måder at fungere på. Nogle elcykler hjælper, uanset hvor meget eller hvor lidt du træder. Andre tilpasser sig efter, hvor meget du træder. Derfor er det vigtigt at vælge en model, hvor du føler, at du har en god fornemmelse af håndteringen, og hvor du får maksimalt udbytte af din indsats.
 • Jo flere krav, desto højere en pris. Du kan nok ikke komme udenom, at jo flere krav du stiller til din elcykel – det værende eksempelvis ift. design, vægt, ekstraudstyr, størrelse med videre – desto højere vil prisen formentlig være i sidste ende. Men kommuniker dine behov til din elcykel til os, så kan vi lettere rådgive dig angående, hvilken elcykel vi vil anbefale til dine behov.
 • Vær åben for andre alternativer, end hvad du lige havde tænkt dig i første omgang. Vi har mange års ekspertise inden for elcykler, og vi bruger vores erfaring i vores rådgivning. Vi er derfor eksperter i af finde frem til de rigtige modeller.
 • Vær opmærksom på, at jo mere du forventer at bruge din elcykel, jo oftere vil den have behov for at komme til et servicetjek. Du kan eventuelt tegne en EasyBike Serviceaftale, der dækker det meste. Alternativt kan du betale løbende for service. For at minimere udgifterne til service og reparation bør du vedligeholde din elcykel på bedste vis. Du finder produkter til pleje og vedligeholdelse i vores sortiment.

Hos ebikecenter.dk har vi et stort udvalg af elcykler til stort set ethvert formål og i mange forskellige design. Vores elcykelsortiment dækker over alt fra den klassiske “citybike”-elcykel, der har et sporty look, til den klassiske elcykel, der har et traditionelt design. Du finder også elladcykler til familien eller den aktive forretning blandt vores mange modeller. Og vi er derfor sikre på, at der også findes en elcykel, der falder i din smag.

Du er selvfølgelig også altid velkommen i vores showroom, hvor vores faguddannede elcykeleksperter står klar med råd og vejledning, så du kan blive godt kørende på en elcykel, der passer til dine behov.