Elcykel

Elcykel

Den er ikke til at komme udenom. Elcyklen er blevet enormt populær, og det er med god grund. Med en elcykel kan du nemt og hurtigt komme fra A til B, uanset om det er inde i byen eller ude på landevejen.


I modsætning til en almindelig cykel kan du få ekstra hjælp af din elcykel. En elcykel er nemlig udstyret med en elektrisk motor, der giver dig et energiboost, når du har brug for det. Oftest skal du blot trykke på en knap og træde i pedalerne, så er elmotoren i gang. Elcyklen hjælper dig for eksempel problemfrit op ad bakkerne, uden at du skal trampe hårdt i pedalerne. Det betyder mindre belastning og mindre sved på panden.

Faldende orden
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 235

Side
pr. side
 1. Pris
  match
  Centurion Basic
  Fra 13.999,00  kr.  
 2. Pris
  match
  Centurion Basic
  Fra 13.999,00  kr.  
 3. Pris
  match
  Winther Superbe 1
  Fra 14.999,00  kr.  
 4. Pris
  match
  Raleigh Sussex E1
  Fra 14.999,00  kr.  
 5. Pris
  match
  Winther Superbe 1
  Fra 14.999,00  kr.  
 6. sale
  Pris
  match
  Tilbud; Centurion Zero E-Turkis, 51cm
  Fra 18.999,00  kr. Fra 15.999,00  kr.
 7. sale
  Pris
  match
  Tilbud; Centurion Zero E-Grøn, 55cm, Herrecykel
  Fra 18.999,00  kr. Fra 15.999,00  kr.
 8. Pris
  match
  Gazelle Paris C7 HMB
  Fra 17.499,00  kr. Fra 16.499,00  kr.
 9. Pris
  match
  Winther Easy boarding
  Fra 16.499,00  kr.  
 10. Pris
  match
  Gazelle Paris C7 HMB
  Fra 17.499,00  kr. Fra 16.499,00  kr.
 11. sale
  Pris
  match
  Tilbud; Victoria Tresalo 5, Grå, 53cm
  Fra 25.299,00  kr. Fra 16.999,00  kr.
 12. sale
  Pris
  match
  Tilbud; Centurion Roadie
  Fra 18.999,00  kr. Fra 16.999,00  kr.
Faldende orden
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 235

Side
pr. side

Find en ny elcykel hos Ebikecenter

Hvis du troede, at elcykler kun henvender sig til én målgruppe, så tager du grueligt fejl. Elcyklen er nemlig for alle – uanset alder. Alle kan have glæde af en elcykel. Lige fra de store skolebørn til pensionisten, der gerne vil have et ekstra skub bagi, når det går op ad bakke. Men det er ikke kun privatpersoner, der kan have gavn af en elcykel. Elcykler er velegnede til privatpersoner, såvel som virksomheder, der ønsker at fremme deres medarbejderes sundhed.


Herudover er elcykler ovenikøbet med til at skåne miljøet for firmabilernes CO2-udledning. Faktisk udleder en elcykel 10 gange mindre CO2 per kilometer end en almindelig personbil. Elcyklen udleder nemlig kun 12 gram CO2 per kilometer, mens en bil udleder hele 132 gram CO2 per kilometer. Der er derfor rigtig mange fordele ved at vælge en elcykel som dit næste transportmiddel.


Hos Ebikecenter finder du et stort udvalg af elcykler, der passer til de fleste aldersgrupper og formål. Og har du en bestemt type elcykel i tankerne, så kan du med stor sandsynlighed finde den blandt vores mange elcykler. Hvis du har brug for hjælp til at vælge den helt perfekte elcykel, er du desuden altid velkommen til at kontakte os for råd og vejledning. 


Elcykler er ikke bare én slags cykler 

Hvis du troede, at elcykler kun var én type cykler, så vil du formentlig blive særdeles overrasket ved synet af vores sortiment. Her vil du nemlig kunne vælge, om din nye elcykel skal være en klassisk elcykel, en citybike, en Speed Pedelec, en el-mountainbike eller en el-ladcykel. Se vores store udvalg af både el-mountainbikes, Speed Pedelecs og el-ladcykler, og vælg den type, der passer til dine behov. 


Hos Ebikecenter finder du altså moderne elcykler til mange forskellige formål. Så uanset om du er på udkig efter en cykel til din træning, til pendling eller hyggelige cykelture i skoven, kan du finde den bedste elcykel til netop dig.


Vælg mellem tre typer motorer til din elcykel

Der er tre forskellige områder, hvor elcyklens motor kan placeres: forrest, centreret eller bagerst. Motortyperne kaldes meget belejligt for forhjulsmotor, centermotor og baghjulsmotor. Hver type motor virker på sin måde, og kraften den genererer vil derfor også fornemmes på forskellige måder.


Hvilken type motor du skal vælge, kommer an på rækkevidden af din kørsel samt din kørestil. Nedenfor kan du danne dig et overblik over de forskellige typer af motorer til elcykler.


Forhjulsmotor

En forhjulsmotor er typisk rotationsbaseret. Det vil med andre ord sige, at når du træder i pedalerne, vil motoren hjælpe dig op til den programmerede hastighed for det valgte assistanceniveau. Elcykler med denne type motorer er især velegnede til kortere og mellemlange distancer. Forhjulsmotoren er desuden ideel til dig, der har brug for ekstra hjælp. Det vil du opnå med denne type, da forhjulsmotoren trækker cyklen fremad.


Sammenlignet med baghjulsmotoren kan forhjulsmotoren dog have den svaghed, at motorens placering kan forstyrre elcyklens manøvredygtighed. Den kræver derfor lidt tilvænning, hvis man kommer direkte fra en traditionel cykel. Til gengæld er forhjulsmotorer ofte de billigste.


Centermotor

En centermotor er derimod typisk kendetegnet ved at være momentbaseret. Det betyder, at du træder i pedalerne, og elcyklen måler og assisterer ud fra dit tråd og det pågældende assistanceniveau, du har valgt. En elcykel med centermotor har et indbygget motorsystem i krankboksen, som er placeret på midten af stellet. Det gør cyklens tyngdepunkt lavere og mere balanceret.


En centermotor giver motoren støtte til krankakslen, hvor dine pedaler er placeret. Motorkraften er som sagt baseret på din egen pedalkraft, og motoren giver mere kraft til dine pedaltråd i stedet for at trække fremad, som er tilfældet ved forhjulsmotoren. 


Centermotoren er derfor særligt velegnet til de lidt længere distancer eller på kuperede strækninger. Ligeledes gør motorens placering det lettere at vedligeholde den. Det er også nemmere at skifte dæk, da man ikke samtidig skal håndtere motoren. Centermotoren er desuden den stærkeste af de tre typer af elmotorer. 


Baghjulsmotor

En baghjulsmotor kan både være rotations- og momentbaseret. Baghjulsmotoren er især kendt for sin komfort, da den med sin placering føles som en naturlig forlængelse af elcyklen. Den imiterer nemlig en traditionel cykel, hvor vi er vant til at kraften kommer bagfra, når vi træder i pedalerne, og kraften overføres til baghjulet. Motoren er oftest placeret inde i selve baghjulet. Af samme årsag har elcykler med baghjulsmotor altid udvendige gear.


En elcykel med baghjulsmotor er især et godt valg til dig, der prioriterer høj fart og god støtte. Det er også det oplagte valg, hvis køreturen skal foregå offroad eller i den vilde natur med kuperede terræner. Derfor vil du netop også finde denne type motor på de sporty mountainbikes eller på andre hurtige modeller. Alt i alt giver denne type motor en god fremdrift i ens kørsel, og det føles næsten som om, du har medvind i ryggen.


Hvorfor vælge en elcykel? 

Du kan høste rigtig mange fordele, hvis du vælger en elcykel som dit foretrukne transportmiddel. Ikke alene er elcyklen effektiv, den er også sund for dig at benytte, skåner miljøet, er mere fleksibel end offentlig transport, og så er den billigere i drift end en bil.


Herudover er det værd at nævne selve køreglæden. Det kan nemlig både være sjovt og hyggeligt at cykle rundt på en cykel med elmotor. Desuden kan du med en elcykel køre hurtigere og lettere frem til din destination. Og du slipper samtidig for at møde op med blussende kinder, hvæsende åndedræt og med tøjet klistret til kroppen, selvom du har forceret et par forhindringer undervejs.


At sundheden bliver forbedret ved at køre på elcykel, er blot endnu en bonus, der er værd at tage med. For villigheden til at øge distancen på ens kørsel er stærkt stigende, hvis man har en elcykel til rådighed.


Samtidig vil mange også være mere tilbøjelige til at vælge cyklen frem for bilen, hvis cyklen er drevet af el. Så er du som cyklist nemlig ikke bundet op på din fysiske formåen den pågældende dag. Derimod kan man være i tryg forvisning om, at man nok skal kunne klare køreturen hjem, selv hvis energien ikke er helt i top. For så får man bare lidt ekstra hjælp fra motoren. 


Elcykelguide – Hvilken elcykel skal du vælge?

Nu da du kender til alle fordelene ved en elcykel, sidder du måske tilbage med spørgsmålet: Hvilken elcykel skal jeg vælge? Skal det være en Speed Pedelec, en el-racercykel, en el-mountainbike eller en citybike?


Når du er på jagt efter den helt rigtige elcykel, skal du først og fremmest tænke over dine behov. De er nemlig afgørende for den type elcykel, du skal vælge. Herudover er der flere faktorer, du bør have for øje, før du træffer dit valg. Vi har sammensat en lille guide, så du er bedst klædt på til at vælge din nye elcykel. 


Gå efter det, du har brug for. Der er meget stor forskel på, hvilken model du skal vælge, hvis du kører 7 kilometer om dagen kontra 20 kilometer om dagen. Rådfør dig gerne med os, hvis du vil have afstemt dit forbrug med den rigtige elcykel.


Gå efter en elcykeltype, som du føler, du har styr på. Kraften fra motoren er alfa og omega, men de forskellige typer elcykler har forskellige måder at fungere på. Nogle elcykler hjælper, uanset hvor meget eller hvor lidt du træder. Andre tilpasser sig efter, hvor meget du træder. Derfor er det vigtigt at vælge en model, hvor du føler, at du har en god fornemmelse af håndteringen, og hvor du får maksimalt udbytte af din indsats.


Jo flere krav, desto højere en pris. Du kan nok ikke komme udenom, at jo flere krav du stiller til din elcykel – for eksempel til design, vægt, ekstraudstyr, størrelse med mere – desto højere vil prisen formentlig også være. Sæt gerne ord på både behov og krav til en elcykel, så kan vi lettere anbefale dig den rette model. 


Vær åben for andre alternativer, end hvad du lige havde tænkt dig i første omgang. Vi har mange års ekspertise inden for elcykler, og vi bruger vores erfaring i vores rådgivning. Vi er derfor eksperter i at finde frem til de rigtige modeller fra anerkendte mærker.


Vær opmærksom på, at jo mere du forventer at bruge din elcykel, desto oftere vil den have behov for at komme til et servicetjek. Du kan eventuelt tegne en EasyBike Serviceaftale, der dækker det meste. Alternativt kan du betale løbende for service. For at minimere udgifterne til service og reparation bør du vedligeholde din elcykel på bedste vis. Du finder produkter til pleje og vedligeholdelse i vores sortiment.

Få hjælp til at vælge elcykel hos Ebikecenter

Hvis du er i tvivl om, hvilken elcykel du skal vælge, er du altid velkommen til at kontakte Ebikecenter. Vores elcykeleksperter står klar til at hjælpe dig, og de vil gøre alt for at finde den helt rette elcykel til dig.


Hos Ebikecenter har vi et kæmpe udvalg af elcykler til stort set alle formål og i mange forskellige designs. Vores elcykelsortiment dækker over alt fra el-mountainbikes, der har et sporty look, til Speed Pedelecs og citybikes, der har et traditionelt design og leder tankerne over på klassiske cykler. Du finder også el-ladcykler til familien eller den aktive forretning blandt vores mange modeller. Og vi er derfor sikre på, at der også findes en elcykel, der falder i din smag.


Du er selvfølgelig også altid velkommen i vores showroom, hvor vores faguddannede elcykeleksperter står klar med råd og vejledning, så du kan blive godt kørende på en ny elcykel, der passer til dine behov.