Sådan vælger du det rigtige batteri

I alt: vare(r)
Total: 0

Der er i kurven.

Absolut ingenting :)

Ebikecenter har e-mærket

Sådan vælger du det rigtige batteri

Prøver du at finde ud af hvilket batteri du skal vælge til din elcykel? Så har vi samlet nogle af de bedste råd her!.

Jagten på den rigtig elcykel starter ikke nødvendigvis ved et mærk eller ved en model - men ofte ved den indholdsmæssige størrelse på batteriet, kombineret med motor valg - vi anbefaler at du starter med at behovsafdække din kørsel:

  • Hvor langt skal du køre?
  • hvor skal du køre - i byen, på flad vej eller i bakket terræn?
  • hvad er din "kampvægt" og skal du have meget oppakning med? det kan have kraftig påvirkning på rækkevidden hvis du f.eks. "overstiger" den, i producenternes rækkevidde beregning, forudsatte vægt med 20% - hovedreglen er at for hver 10kg mere vægt på elcyklens, mindske rækkevidden med ca 10%.
  • påtænker du at køre hele året?

Når har overvejet de ovenstående spørgsmål, så er du mere forberedt til at finde den rigtige størrelse på dit batteri, men så skal du til at overveje hvordan motoren skal hjælpe dig, og til sidst hvordan skal elcyklen se ud.

Batteri valg

De flestes behov dækkes af de fleste elcyklers batterier, men har du mulighed for at "opgradere" størrelsen på dit batteri - så skal du overveje det. Typisk så er de store batterier ofte billigst pr. AH - f.eks. et 11 Ah Impulse batteri koster på stående fod 4.500,-, hvilket svarer til ca 409 kr/Ah, tager du et 17Ah batteri koster det 6.700,-, hvilket svarer til ca. 394 kr/Ah. Det kan godt gå hen og blive en god investering på længere sigt, da batteriernes levetid oftest måles i fulde opladninger, og du kan lave flere sjat opladninger på et 17Ah batteri før du når en fuld opladning.

Så hvilke cykler skal du så kigge efter? Hvis du bruger vores Elcykel filter, så kan du nemt filtrer de elcykler fra som ikke opfylder dit kørselsbehov. 

Husk når du er i gang med at finde det rigtige batteri, så læs også vores guides:

 

EBIKECENTER | BOSCH EBIKE EXPERT | BOSCH EBIKE CERTIFIED

EBIKECENTER | SHIMANO STEPS EBIKE EXPERT | SHIMANO STEPS EBIKE CERTIFIED

EBIKECENTER | E-MÆRKET WEBSHOP

Nyhedsbrev

 

 
Start chat
1
Close chat
Hejsa! Klik på Start for at skrive med os :)

Start