Motordele, sensorer og ledninger

Motordele, sensorer og ledninger

Mangler du en ny motor til din elcykel, eller vil du gerne bygge din helt egen cykel med motor? Så er dette den rette side til dig. Hos Ebikecenter har vi masser af motordele, sensorer og ledninger at vælge imellem, og vi sikrer os også at have masser af kompatible dele.

Faldende orden
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 15

Side
pr. side
 1. Bosch magnet til fartsensor
  80,00  kr.  
 2. Bosch ledning til forlygte
  90,00  kr.  
 3. Bosch ledning til baglygte
  90,00  kr.  
 4. Shimano STePS motorcover (SM DUE60-45A)
  Fra 120,00  kr.  
 5. Shimano STePS motorcover (SM DUE60-0)
  Fra 120,00  kr.  
 6. Shimano STePS motorcover (SM DUE60-0A)
  Fra 120,00  kr.  
 7. Bosch motor design cover (Active+)
  150,00  kr.  
 8. Bosch hastighedssensor
  250,00  kr.  
 9. Bosch motor design cover Classic
  Fra 260,00  kr.  
 10. Shimano STePS Ultegra DI2 E-Tube kabel/ledning (EW-SD50)
  Fra 290,00  kr.  
Faldende orden
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 15

Side
pr. side

Her finder du alle de små dele, som er nødvendige til din elcykel, men som du ikke nødvendigvis overvejer lige med det første. Foruden motoren kan det nemlig også være en idé at investere i et motorcover, så din elcykels motor er beskyttet mod vind og vejr, skrammer og vildfarne hæle.

En sensor skal der også være på en elcykel. Denne sensor slukker automatisk motoren, når cyklen når en fart på 25 km/t (45 km/t for Speed Pedelecs), og den er lovpligtig, så elcykler kommer altid med en monteret sensor, og kits til at opgradere din almindelige cykel til elcykel vil også have en sådan inkluderet.

Slutteligt behøves ledninger som oftest til at få lys i din bag- og forlygte. Ledningerne sælges typisk separat, så du ikke behøver at købe begge, hvis det kun er den ene, der er noget galt med. På den anden side skal du så selvfølgelig huske at købe en af hver, hvis du mangler begge.

Den bedste motor til din elcykel

Der er overordnet to forskellige slags motorer, som kan monteres på en elcykel. Den ene er en frontmotor. Frontmotoren monteres, logisk nok, på fronten af cyklen, altså på forhjulet. Den anden er centermotoren. Centermotoren monteres ved pedalerne, så det er fra pedalkraften, at motoren hjælper cyklisten, og ikke fra hjulets omdrejning.

Der er fordele og ulemper ved begge, så det er vigtigt at overveje, hvilken type motor der vil passe dig bedst. Dette er praktisk taget nøglesætningen ved elcykel: Det skal passe dine individuelle behov og ønsker, for elcykler kan være meget unikke. Vil du gerne finde præcis den rigtige, færdigbyggede elcykel til dig, kan du altid tage et kig i vores sortiment. Ebikecenter har både herre- og damecykler samt cykler med lav indstigning, som gør det nemmere at stige af og på cyklen.

Elcykel med frontmotor eller elcykel med centermotor

Frontmotoren gør, at motoren hjælper cyklisten en del mere. En elcykel med frontmotor er typisk lettere, og den ligner mere en typisk cykel uden motor eller andet. Den er altså det rigtige valg til dig, som ønsker eller behøver mere motorhjælp, og til dig som ikke vil have, at din elcykel har en kæmpe motor. Ganske enkelt: Din elcykel skal have en kraftig motor, stadig ligne en cykel, og det vigtigste er, at den hjælper dig med at komme fra A til B.

En elcykel med centermotor er mere balanceret og stabil, idet mekanismen sidder midt på cyklens stel. En centermotor til din elcykel vil betyde, at du skal træde lidt mere til i pedalerne. En sensor vil registrere, hvor hårdt du træder til og derefter hjælpe tilsvarende. Med en centermotor til din elcykel kan du altså køre mere stabilt og få mere stabil motorhjælp. Derfor er den god til eksempelvis at køre med barnesæde.

Et overflødighedshorn af muligheder

Når du er på udkig efter en elcykel med enten centermotor eller frontmotor, er det rart at have et stort udvalg. Hos Ebikecenter kan du finde lige præcis den cykel med motor, som vil passe dig. Det første, du skal finde ud af, er, hvilken type elcykel med motor du ønsker og behøver. Vi har et bredt udvalg, hvor du kan finde hverdagscykler, fritidscykler, ladcykler, citybikes og Speed Pedelecs.

En hverdagscykel til en familiefar eller –mor vil altså nyde rigtig godt af en elcykel med centermotor, hvor en mountainbike-entusiast måske vil få mere ud af en frontmotor. Derfor er det altid en god idé at kigge udvalget igennem og eventuelt se vores købsguide igennem, så du er sikker på, at du får fat i den helt rigtige cykel med motor.