Kæder, tandhjul og kassetter

Kæder, tandhjul og kassetter

Man siger, at en kæde aldrig er stærkere end det svageste led. Det gør sig også gældende, når det er den tohjulede, der skal geares op. Hos ebikecenter.dk fører vi nemlig cykelkæder af høj kvalitet til skarpe priser, så du hurtigt kan blive godt kørende igen.

Faldende orden
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 19

Side
pr. side
Faldende orden
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 19

Side
pr. side

Vi vægter kvalitet højt. Derfor finder du kun cykelkæder af høj kvalitet fra producenter, som vi kan stå inde for. Men vores hang til kvalitet går ikke ud over vores udvalg. Vores sortiment af cykelkæder er nemlig stort, og vi fører cykelkæder fra flere anerkendte mærker.

Find den rigtige cykelkæde hos ebikecenter.dk

Det kan være lidt af en jungle at finde den rigtige kæde til sin cykel, hvis man ikke er helt dus med jargonen. Derfor står vi klar med hjælp, så du kan finde den helt rigtige cykelkæde. For det er nemlig ikke helt uvæsentligt, hvilken type kæde man vælger, alt efter hvilken slags cykel man har. Eksempelvis er der forskel på, hvilken cykelkæde du skal vælge, hvis din cykel har indvendige eller udvendige gear.

Hvis din cykel har udvendige gear, skal du være opmærksom på, at der findes flere bredder på cykelkæderne. Hvis du er i tvivl om, hvor mange gear din cykel har, og hvilken bredde du skal bruge, kan du tælle, hvor mange gear du har på kassetten. Derefter kan du let finde cykelkæder her på siden, der matcher dette tal og dermed har den korrekte bredde.

Sådan vedligeholder du din cykelkæde

For at din cykelkæde holder så længe som muligt, er det vigtigt, at du sørger for at rengøre og vedligeholde den godt. Som med alt andet er rettidig omhu og løbende pleje den bedste måde at fastholde en lang levetid på ens cykelkæde.Du kan med fordel gøre det til en rutine at rengøre kæden grundigt et par gange om året. Alt efter hvor mange kilometer du kører om året, eller i hvilket terræn du kører, kan du skrue lidt op og ned i forhold til denne tommelfingerregel. Har du virkelig brug for at komme i bund med rengøringen af din cykelkæde, kan du anvende en kæderenser.

Det er naturligvis nødvendigt at rengøre sin cykelkæde oftere, hvis man kører mountainbike, end hvis man kun kører med sin cykel på cykelstierne i byen. Omvendt bør man heller ikke overgøre rengøringen ved eksempelvis at gøre det på ugentlig basis. I så fald kan man faktisk komme til at forkorte cykelkædens levetid.

For at få de mest optimale betingelser for din cykel så bør du foruden rengøringen være sikre, at din kæde er stram og velsmurt. Og med hensyn til smøringen må du gerne være lidt ekstra aktiv. Din cykelkæde har nemlig rigtig godt af en omgang smøring. Du finder alt til smøring af cykelkæder her.

Du bør altid vælge en olie af god kvalitet. Du skal være opmærksom på, at der findes forskellige olietyper, der passer til forskellige årstider. Derfor bør du om sommeren gå efter en olie, der er våd, mens du om sommeren skal vælge en olie, der er tør.

Find det perfekte tandhjul til dit behov

Er dine tandhjul ved at se lidt hærgede eller slidte ud? Så er det tid til at finde nye tandhjul til din cykel. Tandhjul til cykel kan installeres på både forhjulet og baghjulet, så det er vigtigt, at du ved, hvilket hjul du mangler tandhjul til. Derudover skal du overveje mærke af tandhjul, så du er sikret, at dit nyligt indkøbte tandhjul passer til din cykel. Er det ikke kun tandhjulene, som der er noget galt med, og er det på tide at investere i en splinterny elcykel, så kan du se vores udvalg her.

Hvordan kan et nyt tandhjul forbedre min cykel?

Dine tandhjul styrer, hvor højt du kan sætte gear-indstillingen på din cykel, så nye tandhjul kan betyde en stor forskel for, hvordan din cykel føles at køre på, og hvor hurtigt du kan køre på den. Når du skifter gear på din cykel, sættes cykelkæden enten ét tandhjul længere ind eller ud, og dette betyder, at energiomsætningen skiftes, fra hvor hurtigt du træder i pedalerne, til hvor hurtigt du kan køre. Jo højere gear, jo højere fart, jo lavere gear, jo nemmere bliver det at træde i pedalerne. Tandhjul arbejder sammen med din cykels pedaler, kæde og resten af mekanismen omkring transmissionen. Et tandhjul med nedslidte tænder kan kæden ikke hænge ordentligt fast på, og så springer kæden af, hvilket kan resultere i alt fra oliepletter på buksebenet til en seriøs ulykke. Foruden en investering i gode tandhjul kan det derfor også være en god idé at investere i en ny cykelhjelm.

Vedligeholdelse er nøglen

Når du har modtaget dit splinternye tandhjul, er det vigtigt, at du passer på det, så det kan holde længe. Tandhjul skal være smurte og holdes rene og pæne. Kører du dagligt gennem mudret, sandet eller generelt beskidt terræn på din cykel, er det vigtigt, at du rengør gearene og tandhjulene regelmæssigt, ligesom at det er vigtigt, at du holder øje med din kæde. Kæden er altid i direkte kontakt med dine tandhjul, så disse to skal virkelig kunne samarbejde. Derfor skal du være sikker på, at du er køber et tandhjul, som passer til din kæde. Især når du kører på en elcykel, er det vigtigt, at tandhjulene til din cykel er i topkvalitet, for motoren i din elcykel hjælper hele transmissionen i din cykel til at køre rundt. Derfor kan dine tandhjul slides ned hurtigere, end du nødvendigvis vil lægge mærke til – lidt ligesom at blive fartblind. Du kan finde forskellige produkter til pleje og vedligeholdelse af din elcykel her.